Loading...
Loading...

Announcement

Loading...

PERUTUSAN AIDILFITRI

PEMANGKU KETUA PEGAWAI EKSEKUTIF

Assalamualaikum wbh.

Pertamanya, marilah kita bersama-sama merafakkan rasa syukur ke hadrat Allah S.W.T kerana telah berjaya menyempurnakan Rukun Islam yang ketiga, yakni berpuasa sepanjang Ramadan.

Genap sebulan bermujahadah menahan kemahuan dan keinginan, kini tibalah saat kita menyambut Syawal, merayakan kemenangan dan kegembiraan setelah berjaya melawan hawa nafsu yang selama ini membelenggu dan mengawal diri. Mudah-mudahan Allah S.W.T menerima amal ibadah kita dan memanjangkan usia agar dapat bertemu lagi dengan Ramadan yang penuh barokah ini pada masa hadapan.

Kepada warga YIM yang pulang ke kampung halaman sempena perayaan ini, saya ingin menasihatkan agar berhati-hati di jalan raya. Rancang perjalanan dengan baik dan pastikan kenderaan berada dalam keadaan selamat. Biarlah kepulangan semua disambut dengan air mata kegembiraan oleh sanak keluarga, bukannya tangisan kedukaan. Sentiasa bersabar dan berdoa agar semua kita dipermudahkan segala urusan.

Sambutlah hari raya pada tahun ini dengan penuh kesederhanaan dan kemeriahan bersama ibu bapa dan keluarga tersayang di kampung agar dapat mengeratkan lagi silaturrahim dan merapatkan hubungan. Jangan dilupa, saling bermaafan dan berkunjunglah sesama jiran-tetangga dan saudara-mara supaya tradisi mulia ini kekal berterusan tidak luput di telan zaman.

Pesanan saya kepada seluruh warga kerja, jadikan Syawal ini suatu titik lonjakan baharu bagi menjadikan YIM kekal kukuh, teguh dan relevan dalam membudayakan inovasi kepada seluruh rakyat Malaysia. Pasakkan tekad sepenuh jiwa dan seikhlas hati, InsyaAllah kita mampu menabur bakti dan budi kepada mereka yang memerlukan khidmat kita demi mencapai matlamat yang diimpikan.

Akhir sekali saya mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, maaf zahir dan batin kepada seluruh rakan taulan, inovator, kolaborator, pemegang taruh serta seluruh rakyat Malaysia dan pastinya khusus untuk warga YIM sambutlah salam lebaran dan kemaafan dari saya, semoga kita semua dirahmati dan diredhai Allah S.W.T., Insyaallah.

Sungai disusur sehari-harian,
Dalam gelap tertusuk duri,
Salah dan silap mohon maafkan,
Semoga lebaran indah berseri.

تَقَبَّلَ اللّهُ مِنَّا وَمِنْكُمْ

Sharmila binti Mohamed Salleh, A.M.N.
Pemangku Ketua Pegawai Eksekutif
Yayasan Inovasi Malaysia

MALAYSIAN INNOVATION

Check out the wide range of products that been discovered through YIM’s innovation development programmes. These cater to different communities across varied walks of life. Perhaps you would like to own some of these too.

VIEW MORE PRODUCTS

Discover & Learn More

YIM is the hub to a vibrant innovation-driven community. We believe in empowering creativity and innovation by developing innovative mindsets and turning ideas into reality. We nurture a sustainable support system that results in economic benefits.

GET CONNECTED TO YAYASAN INOVASI MALAYSIA’S SOCIAL MEDIA PLATFORMS

Be the first to hear about the latest innovation developments, events and interesting stories, locally and internationally.

YIM Facebook feed

1 year ago
Timeline Photos

Kementerian Komunikasi & Multimedia Malaysia (KKMM) mengalu-alukan orang ramai mencipta logo bersempena Hari Kebangsaan 2018, bertemakan ‘Sayangi Malaysiaku’. Hantarkan logo ke Merdeka 360 (FB) ... See more

1 year ago
Photos from Yayasan Inovasi Malaysia - YIM - Malaysia Innovation Foundation's post

19th June 2018 - The launch of Global Accelerator Programme Cohort 02 at MaGIC Cyberjaya waa officiated by GOH YB Lim Guan Eng, Malaysia Minister of Finance, attended by YBrs En. Tany Anthony Kiob, ... See more

1 year ago
Timeline Photos

Pulau Pandan jauh ke tengah
Gunung Daik bercabang tiga
Makan sudah bersalam pun sudah
Duit raya jangan dilupa
Selamat Hari Raya!

Yayasan Inovasi Malaysia (YIM) would like to wish everyone a joyous ... See more

1 year ago
Timeline Photos

Kian berlabuh tirai Ramadhan,
Lambaian Syawal kian dinanti,
Luhur hati ikhlas kemaafan,
Semoga kesalahan dimaafi,
Selamat Hari Raya, Maaf zahir batin dari Yayasan Inovasi Malaysia ... See more

« 2 of 218 »