Pertandingan Inovasi Low Touch High Impact (LOTHI) 2021

Kongsi

Mengenai Acara:

Program Low Touch High Impact (LOTHI) 2021 merupakan salah satu program inisiatif bersempena Minggu Sains Negara (MSN) 2021 bertemakan ‘Sains Untuk Kesihatan’ di bawah kelolaan Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi (MOSTI) dengan objektif mengenalpasti inovasi yang mampu milik, berimpak tinggi, mesra pengguna, dan bercirikan norma baharu yang boleh memanfaatkan seluruh masyarakat.

Pelaksanaan LOTHI 2021 yang diadakan secara maya ini tidak lain tidak bukan adalah untuk membangunkan produk inovasi yang berpotensi tinggi untuk dikomersialkan serta memberi pengiktirafan kepada inovasi dan inovator di Malaysia.

Hantarkan permohonan anda melalui pautan: https://forms.gle/Tte9fRcHGxgQpxSq5 sebelum atau selewat-lewatnya pada 31 Mac 2021 (Rabu).

Kategori Penyertaan:

·       Terbuka

·       IPTA/IPTS

·       Pelajar Sekolah Rendah/Menengah

Kriteria Penyertaan:

·       Produk inovasi mempunyai kualiti yang baik

·       Mampu milik oleh semua golongan

·       Memanfaatkan golongan terpinggir seperti penduduk kawasan luar bandar dan orang kurang upaya

·       Jangkauan sasaran pengguna produk yang luas

·       Persaingan yang mampan dan berterusan dengan produk yang telah berada dalam pasaran

Cara Penyertaan:

Peserta hendaklah mendaftar permohonan secara atas talian melalui pautan https://forms.gle/Tte9fRcHGxgQpxSq5 dengan melengkapkan butiran yang diperlukan beserta link video pendek (google drive) yang berdurasi di antara 1 sehingga 3 minit.

Terma dan Syarat:

·       Peserta secara individu atau berkumpulan

·       Terbuka kepada seluruh warganegara Malaysia

·       Para peserta perlu mendaftar penyertaan melalui pautan https://forms.gle/Tte9fRcHGxgQpxSq5 bermula pada 1 Mac 2021 sehingga 31 Mac 2021.

·       Syarat inovasi mestilah merangkumi aspek INOVATIF dan NORMA BAHARU.

·       Jawatankuasa Penganjur akan memelihara hak menerima atau menolak penyertaan pertandingan tanpa memberikan penjelasan.

·       Produk inovasi mestilah sekurang-kurangnya dalam bentuk replika/prototaip.

Blog Berkaitan

Yayasan Inovasi Malaysia (YIM) dan Upskilling 4 Upscaling (U4U) telah menganjurkan Program MyMobifix: Kursus Penyelenggaraan dan Membaik Pulih Telefon Pintar dan Asas Keusahawanan Sosial bagi Membantu Pekerja Ekonomi Gig yang Terpinggir

JOHOR, 4 MAC 2022 – Yayasan Inovasi Malaysia (YIM) buat julung kalinya telah bekerjasama dengan rakan strategik iaitu Upskilling 4 Upscaling (U4U) menganjurkan Program MyMobiFix: Kursus Penyelenggaraan dan Membaik Pulih Telefon Pintar & Asas Keusahawanan...

Baca lebih lanjut

EPISOD 5 : SIAPA DIA?

Kelibat lelaki misteri yang selalu kelihatan di sekitar kawasan kampung tiba-tiba menjadi isu hangat di kalangan penduduk. Mereka mula menceritakan pengalaman masing-masing tentang kelibat lelaki misteri itu. Siapa dia? Ada yang mengatakan lelaki misteri itu...

Baca lebih lanjut
Our time: 12:59pm +08

Terima kasih kerana melayari laman web baru kami. Kami ingin maklum balas mengenai pengalaman anda untuk membantu kami menguruskan laman web kami dengan lebih baik untuk anda!