GRASSROOTS OPEN CHALLENGE 2021

Kongsi
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Dibawah Rancangan Malaysia Ke-12, Program Mengarusperdana Inovasi Akar Umbi (MaGRIs) merupakan sebuah projek kesinambungan dari RMKe-11 yang bermatlamat untuk mempertingkatkan dan memacu usaha pembangunan inovasi akar umbi yang berpotensi di Malaysia. Yayasan Inovasi Malaysia bertindak sebagai agensi pelaksana bagi Program MagGRIs dan disokong oleh Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi (MOSTI).

Sebanyak RM1,300,000.00 Dana Program MaGRIs 2021 diperuntukkan kepada Pemenang Geran Inovasi bagi Pembangunan Kapasiti, dan Latihan Bimbingan Usahawan Inovasi.

Hantarkan permohonan anda melalui laman web magris.innomap.my sebelum atau selewat-lewatnya pada 30 Jun 2021 (Rabu).

Kategori Penyertaan:
🎟️ Terbuka kepada rakyat Malaysia yang berumur 18 tahun ke atas
🎟️ Penyertaan secara Individu atau Berkumpulan adalah diterima

Kriteria Penyertaan:
💡 Inovasi tersebut mesti memenuhi definisi “Inovasi Akar Umbi” yang ditetapkan
💡 Inovasi yang mempunyai nilai tinggi, berimpak positif dan menyumbang kearah kesejahteraan komuniti luar bandar
💡 Inovasi merupakan idea asal atau penambahbaikan daripada inovasi sedia ada

Terma & Syarat:
📋 Inovasi anda telah mencapai fasa protataip (hampir siap) atau siap dibangunkan
📋 Inovasi terpilih oleh Jawatankuasa Penilaian MaGRIs akan diberi bimbingan dan sokongan pembangunan ke tahap pra-pengkomersialan, seterusnya dilengkapi dengan pelan perniagaan strategik (tertakluk kepada kebolehlaksanaan)
📋 Semua peserta terpilih mestilah bersetuju mengambil bahagian dan melengkapkan keseluruhan program

Blog Berkaitan

Yayasan Inovasi Malaysia (YIM) dan Upskilling 4 Upscaling (U4U) telah menganjurkan Program MyMobifix: Kursus Penyelenggaraan dan Membaik Pulih Telefon Pintar dan Asas Keusahawanan Sosial bagi Membantu Pekerja Ekonomi Gig yang Terpinggir

JOHOR, 4 MAC 2022 – Yayasan Inovasi Malaysia (YIM) buat julung kalinya telah bekerjasama dengan rakan strategik iaitu Upskilling 4 Upscaling (U4U) menganjurkan Program MyMobiFix: Kursus Penyelenggaraan dan Membaik Pulih Telefon Pintar & Asas Keusahawanan...

Baca lebih lanjut

EPISOD 5 : SIAPA DIA?

Kelibat lelaki misteri yang selalu kelihatan di sekitar kawasan kampung tiba-tiba menjadi isu hangat di kalangan penduduk. Mereka mula menceritakan pengalaman masing-masing tentang kelibat lelaki misteri itu. Siapa dia? Ada yang mengatakan lelaki misteri itu...

Baca lebih lanjut

Hubungi Kami

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan lebih maklumat mengenai akitiviti kami atau ingin bertanya mengenai potensi perkongsian atau kolaborasi, lengkapkan borang berikut dan kami akan menghubungi anda!

Ditubuhkan sejak Oktober 2008, visi kami adalah untuk mendorong inovasi dan kreativiti di kalangan rakyat Malaysia, dengan menyasarkan kanak-kanak, belia, wanita, orang kurang upaya, masyarakat luar bandar dan organisasi bukan kerajaan.

Lokasi

Unit L3-E-1A & L3-E-1B,
Level 3, Enterprise 4,
Technology Park Malaysia,
57000 Bukit Jalil,
Kuala Lumpur

Hubungi Kami
Jom setia berhubung dengan kami

Langgan kami dan terima berita dan peristiwa terkini dari YAYASAN INOVASI MALAYSIA

Our time: 3:39am +08

Terima kasih kerana melayari laman web baru kami. Kami ingin maklum balas mengenai pengalaman anda untuk membantu kami menguruskan laman web kami dengan lebih baik untuk anda!