EPISOD 3 : LEMBUT BUKAN LEMBIK

Kongsi
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Aat seorang pemuda lembut yang selalu dibuli oleh anak-anak muda yang lain di kampung. Aat hanya mengadu nasib dan selalu meluahkan kesedihannya dibuli kepada Siti. Siti menasihatkan Aat supaya terus kuat.

Siti berkongsi kisahnya apabila suaminya meninggal kerana tertelan biji mangga. Ketika itu dia sedang sarat mengandung. Siti terpaksa menguruskan uri anaknya sendiri setelah bersalin menggunakan Kit Pengurusan Uri (Placento). Apa itu Placento? Placento merupakan produk kit cuci uri bagi individu yang mahu menguruskan uri bayi mereka di rumah sendiri. Produk ini dapat memudahkan dan menjimatkan masa pengguna bagi menguruskan uri bayi mereka.

Aat telah menghadiahkan produk inovasi D’Athirah Design Magic Ruler kepada Siti. D’Athirah Design Magic Ruler merupakan satu set pembaris yang mempunyai pola khas tersedia padanya bagi meningkatkan produktiviti hasil jahitan.

Nantikan episod seterusnya minggu hadapan! Mengenai inovasi sosial apa pula ya? #MOSTI#YIM#PahangSkills#KampungKita#InovasiSosial#D​’AthirahDesignMagicRuler #KitPengurusanUri#Placento

Blog Berkaitan

Yayasan Inovasi Malaysia (YIM) dan Upskilling 4 Upscaling (U4U) telah menganjurkan Program MyMobifix: Kursus Penyelenggaraan dan Membaik Pulih Telefon Pintar dan Asas Keusahawanan Sosial bagi Membantu Pekerja Ekonomi Gig yang Terpinggir

JOHOR, 4 MAC 2022 – Yayasan Inovasi Malaysia (YIM) buat julung kalinya telah bekerjasama dengan rakan strategik iaitu Upskilling 4 Upscaling (U4U) menganjurkan Program MyMobiFix: Kursus Penyelenggaraan dan Membaik Pulih Telefon Pintar & Asas Keusahawanan...

Baca lebih lanjut

EPISOD 5 : SIAPA DIA?

Kelibat lelaki misteri yang selalu kelihatan di sekitar kawasan kampung tiba-tiba menjadi isu hangat di kalangan penduduk. Mereka mula menceritakan pengalaman masing-masing tentang kelibat lelaki misteri itu. Siapa dia? Ada yang mengatakan lelaki misteri itu...

Baca lebih lanjut

Hubungi Kami

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan lebih maklumat mengenai akitiviti kami atau ingin bertanya mengenai potensi perkongsian atau kolaborasi, lengkapkan borang berikut dan kami akan menghubungi anda!

Ditubuhkan sejak Oktober 2008, visi kami adalah untuk mendorong inovasi dan kreativiti di kalangan rakyat Malaysia, dengan menyasarkan kanak-kanak, belia, wanita, orang kurang upaya, masyarakat luar bandar dan organisasi bukan kerajaan.

Lokasi

Unit L3-E-1A & L3-E-1B,
Level 3, Enterprise 4,
Technology Park Malaysia,
57000 Bukit Jalil,
Kuala Lumpur

Hubungi Kami
Jom setia berhubung dengan kami

Langgan kami dan terima berita dan peristiwa terkini dari YAYASAN INOVASI MALAYSIA

Our time: 3:54am +08

Terima kasih kerana melayari laman web baru kami. Kami ingin maklum balas mengenai pengalaman anda untuk membantu kami menguruskan laman web kami dengan lebih baik untuk anda!