Program 100 Hari Aspirasi Keluarga Malaysia

Kongsi
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Telah berlangsung Program 100 Hari Aspirasi #KeluargaMalaysia, MOSTI bagi sesi perkongsian berkaitan Sains, Teknologi dan Inovasi (STI). Ramai pengunjung telah mengunjungi booth MOSTI di Dewan 4, Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC) untuk bersama- sama kita menerokai dunia STIE! Yayasan Inovasi Malaysia (YIM) juga antara agensi kerajaan yang terlibat dalam pameran MOSTI.

Program ini telah diadakan selama 4 hari daripada 9 Disember 2021- 12 Disember 2021 bermula jam 9.00 pagi hingga ke 10.00 malam.

Booth MOSTI juga telah dikunjungi oleh Perdana Menteri Malaysia, Dato’ Sri Ismail Sabri bin Yaakob bagi menerima cenderahati iaitu baju Keluarga Malaysia daripada inovator Flexsilk, Encik Firdaus bin Mohd Noh.

Antara yang menarik di bawakan oleh MOSTI ialah Pameran interaktif sains, teknologi dan inovasi | Ruang Pameran #26 | Dewan 4, Meraque Drone A6 Plus, Benih padi IS21, Showcase STEM PSN, Showcase Produk R&D Dana, Mesin Flexsilk, MyDigital ID dan GlucoSenz, Motorsikal Elektrik ECLIMO ES11
dan Edaran tiket percuma ke Planetarium Negara dan Pusat Sains Negara.

Blog Berkaitan

Yayasan Inovasi Malaysia (YIM) dan Upskilling 4 Upscaling (U4U) telah menganjurkan Program MyMobifix: Kursus Penyelenggaraan dan Membaik Pulih Telefon Pintar dan Asas Keusahawanan Sosial bagi Membantu Pekerja Ekonomi Gig yang Terpinggir

JOHOR, 4 MAC 2022 – Yayasan Inovasi Malaysia (YIM) buat julung kalinya telah bekerjasama dengan rakan strategik iaitu Upskilling 4 Upscaling (U4U) menganjurkan Program MyMobiFix: Kursus Penyelenggaraan dan Membaik Pulih Telefon Pintar & Asas Keusahawanan...

Baca lebih lanjut

EPISOD 5 : SIAPA DIA?

Kelibat lelaki misteri yang selalu kelihatan di sekitar kawasan kampung tiba-tiba menjadi isu hangat di kalangan penduduk. Mereka mula menceritakan pengalaman masing-masing tentang kelibat lelaki misteri itu. Siapa dia? Ada yang mengatakan lelaki misteri itu...

Baca lebih lanjut

Hubungi Kami

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan lebih maklumat mengenai akitiviti kami atau ingin bertanya mengenai potensi perkongsian atau kolaborasi, lengkapkan borang berikut dan kami akan menghubungi anda!

Ditubuhkan sejak Oktober 2008, visi kami adalah untuk mendorong inovasi dan kreativiti di kalangan rakyat Malaysia, dengan menyasarkan kanak-kanak, belia, wanita, orang kurang upaya, masyarakat luar bandar dan organisasi bukan kerajaan.

Lokasi

Unit L3-E-1A & L3-E-1B,
Level 3, Enterprise 4,
Technology Park Malaysia,
57000 Bukit Jalil,
Kuala Lumpur

Hubungi Kami
Jom setia berhubung dengan kami

Langgan kami dan terima berita dan peristiwa terkini dari YAYASAN INOVASI MALAYSIA

Our time: 5:24am +08

Terima kasih kerana melayari laman web baru kami. Kami ingin maklum balas mengenai pengalaman anda untuk membantu kami menguruskan laman web kami dengan lebih baik untuk anda!