Majlis Pembukaan Program Pembangunan Inovator Sosial Tahun 2021

Kongsi
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

17 Disember 2021- Majlis Pembukaan Program Pembangunan Inovator Sosial Tahun 2021 telah berlangsung bermula pada 14 Disember 2021 secara fizikal di Bilik Mesyuarat Angsana, Hotel Eastin, Pulau Pinang.

Majlis pembukaan program ini telah disempurnakan oleh Puan Sharmila Mohamed Salleh, Ketua Pegawai Eksekutif YIM. Hadir bersama dari YIM adalah Ketua Pegawai Operasi YIM, En. Mohd Rozaidi bin Abd Rahman; Pengurus Khidmat Pengurusan YIM, En. Ahmad Mukram bin Mohamed; Pengurus YIM; Puan Nur Fadzlina Mahamad Razi, Eksekutif YIM; Puan Husniyah Che Abdullah, Encik Rasyid Mokhtar, dan Pelatih Pengurusan (Trainee), Program Inovasi Sosial (SI), Cik Farah Syuhada.

Turut hadir pada sesi ini adalah Puan Nurhayati Niaz Ahmad, Timbalan Pengarah Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK); Encik Norazmi Bin Mokni, Ketua Penolong Pengarah JPK; Encik Mohd Azhar Bin Mohd Azmi, wakil JPK Bahagian Utara; Prof. Dr Samsilah Roslan, Presiden Innovation and Technology Managers Association (ITMA); Encik Ahmad Zakir Dato’ Wira Jaafar, Mentor Program MySIAP dan penerima-penerima geran di bawah YIM.

Antara pengisian pada hari ini adalah berkaitan dengan pengenalan Persijilan Kemahiran Malaysia (SKM) serta perincian berkaitan Standard Kemahiran Pekerjaan Kebangsaan/ National Occupational Skills Standard (NOSS).

Blog Berkaitan

Yayasan Inovasi Malaysia (YIM) dan Upskilling 4 Upscaling (U4U) telah menganjurkan Program MyMobifix: Kursus Penyelenggaraan dan Membaik Pulih Telefon Pintar dan Asas Keusahawanan Sosial bagi Membantu Pekerja Ekonomi Gig yang Terpinggir

JOHOR, 4 MAC 2022 – Yayasan Inovasi Malaysia (YIM) buat julung kalinya telah bekerjasama dengan rakan strategik iaitu Upskilling 4 Upscaling (U4U) menganjurkan Program MyMobiFix: Kursus Penyelenggaraan dan Membaik Pulih Telefon Pintar & Asas Keusahawanan...

Baca lebih lanjut

EPISOD 5 : SIAPA DIA?

Kelibat lelaki misteri yang selalu kelihatan di sekitar kawasan kampung tiba-tiba menjadi isu hangat di kalangan penduduk. Mereka mula menceritakan pengalaman masing-masing tentang kelibat lelaki misteri itu. Siapa dia? Ada yang mengatakan lelaki misteri itu...

Baca lebih lanjut

Hubungi Kami

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan lebih maklumat mengenai akitiviti kami atau ingin bertanya mengenai potensi perkongsian atau kolaborasi, lengkapkan borang berikut dan kami akan menghubungi anda!

Ditubuhkan sejak Oktober 2008, visi kami adalah untuk mendorong inovasi dan kreativiti di kalangan rakyat Malaysia, dengan menyasarkan kanak-kanak, belia, wanita, orang kurang upaya, masyarakat luar bandar dan organisasi bukan kerajaan.

Lokasi

Unit L3-E-1A & L3-E-1B,
Level 3, Enterprise 4,
Technology Park Malaysia,
57000 Bukit Jalil,
Kuala Lumpur

Hubungi Kami
Jom setia berhubung dengan kami

Langgan kami dan terima berita dan peristiwa terkini dari YAYASAN INOVASI MALAYSIA

Our time: 3:19am +08

Terima kasih kerana melayari laman web baru kami. Kami ingin maklum balas mengenai pengalaman anda untuk membantu kami menguruskan laman web kami dengan lebih baik untuk anda!