E-Beca lebih praktikal,mudahkan pengayuh beca

Kongsi
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

KUALA TERENGGANU, 2 Jun (Bernama) – Inovasi Beca Terengganu (e-Beca) dilihat lebih praktikal dan memudahkan pengayuh beca susulan penggunaan tenaga solar untuk menggerakkanya tanpa perlu banyak kayuhan.

Pengayuh beca Abdullah Muhammad, 64, berkata inovasi daripada Kementerian Sians, Teknologi dan novasi (MOSTI) itu merupakan suatu keperluan, berikutan industri beca kani dilihat kurang mendapat sambutan meskipun negara semakin pulih daripada penularanCOVID-19.

Mesra disapa Pak Lah, beliau berkata beca yang dahulunya hanya dihiasi motif berwarna-warni kini mempunayai paparan skrin LED, sistem audio berkualiti dan panel solar bagi menjana kuasa bateri.

Artikel penuh:

https://www.bernama.com/bm/news.php?id=2087442

Blog Berkaitan

Yayasan Inovasi Malaysia (YIM) dan Upskilling 4 Upscaling (U4U) telah menganjurkan Program MyMobifix: Kursus Penyelenggaraan dan Membaik Pulih Telefon Pintar dan Asas Keusahawanan Sosial bagi Membantu Pekerja Ekonomi Gig yang Terpinggir

JOHOR, 4 MAC 2022 – Yayasan Inovasi Malaysia (YIM) buat julung kalinya telah bekerjasama dengan rakan strategik iaitu Upskilling 4 Upscaling (U4U) menganjurkan Program MyMobiFix: Kursus Penyelenggaraan dan Membaik Pulih Telefon Pintar & Asas Keusahawanan...

Baca lebih lanjut

EPISOD 5 : SIAPA DIA?

Kelibat lelaki misteri yang selalu kelihatan di sekitar kawasan kampung tiba-tiba menjadi isu hangat di kalangan penduduk. Mereka mula menceritakan pengalaman masing-masing tentang kelibat lelaki misteri itu. Siapa dia? Ada yang mengatakan lelaki misteri itu...

Baca lebih lanjut

Hubungi Kami

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan lebih maklumat mengenai akitiviti kami atau ingin bertanya mengenai potensi perkongsian atau kolaborasi, lengkapkan borang berikut dan kami akan menghubungi anda!

Ditubuhkan sejak Oktober 2008, visi kami adalah untuk mendorong inovasi dan kreativiti di kalangan rakyat Malaysia, dengan menyasarkan kanak-kanak, belia, wanita, orang kurang upaya, masyarakat luar bandar dan organisasi bukan kerajaan.

Lokasi

Unit L3-E-1A & L3-E-1B,
Level 3, Enterprise 4,
Technology Park Malaysia,
57000 Bukit Jalil,
Kuala Lumpur

Hubungi Kami
Jom setia berhubung dengan kami

Langgan kami dan terima berita dan peristiwa terkini dari YAYASAN INOVASI MALAYSIA

Our time: 3:11am +08

Terima kasih kerana melayari laman web baru kami. Kami ingin maklum balas mengenai pengalaman anda untuk membantu kami menguruskan laman web kami dengan lebih baik untuk anda!