MyMobiFix Bantu Tingkat Kemahiran Keusahawanan Untuk Golongan B40

Kongsi
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

KUALA LUMPUR: Yayasan Inovasi Malaysia (YIM) dengan usaha sama HSBC Bank Malaysia menganjurkan kursus penyelenggaran dan membaik pulih telefon pintar serta asas keusahawanan sosial di bawah program MyMobiFix yang bermatlamat untuk meningkatkan kemahiran teknikal dan pengetahuan keusahawan golongan B40.

Ketua Pegawai Eksekutif YIM, Sharmila Mohamed Salleh berkata, sepanjang tempoh pandemik berlaku, tumpuan YIM telah berkembang bukan sahaja memacu inovasi dan kreativiti dalam kalangan rakyat Malaysia, tetapi juga kepada meningkatkan kesejahteraan masyarakat dengan keutamaan diberikan kepada kumpulan B40.

“Ini dilakukan melalui pelaksanaan projek yang berpotensi melepaskan mereka daripada cengkaman kewangan yang yang disebabkan oleh kehilangan punca pendapatan”, kata beliau.

Artikel penuh:

https://www.buletintv3.my/nasional/mymobifix-bantu-tingkat-kemahiran-keusahawanan-golongan-b40#

Blog Berkaitan

Yayasan Inovasi Malaysia (YIM) dan Upskilling 4 Upscaling (U4U) telah menganjurkan Program MyMobifix: Kursus Penyelenggaraan dan Membaik Pulih Telefon Pintar dan Asas Keusahawanan Sosial bagi Membantu Pekerja Ekonomi Gig yang Terpinggir

JOHOR, 4 MAC 2022 – Yayasan Inovasi Malaysia (YIM) buat julung kalinya telah bekerjasama dengan rakan strategik iaitu Upskilling 4 Upscaling (U4U) menganjurkan Program MyMobiFix: Kursus Penyelenggaraan dan Membaik Pulih Telefon Pintar & Asas Keusahawanan...

Baca lebih lanjut

EPISOD 5 : SIAPA DIA?

Kelibat lelaki misteri yang selalu kelihatan di sekitar kawasan kampung tiba-tiba menjadi isu hangat di kalangan penduduk. Mereka mula menceritakan pengalaman masing-masing tentang kelibat lelaki misteri itu. Siapa dia? Ada yang mengatakan lelaki misteri itu...

Baca lebih lanjut

Hubungi Kami

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan lebih maklumat mengenai akitiviti kami atau ingin bertanya mengenai potensi perkongsian atau kolaborasi, lengkapkan borang berikut dan kami akan menghubungi anda!

Ditubuhkan sejak Oktober 2008, visi kami adalah untuk mendorong inovasi dan kreativiti di kalangan rakyat Malaysia, dengan menyasarkan kanak-kanak, belia, wanita, orang kurang upaya, masyarakat luar bandar dan organisasi bukan kerajaan.

Lokasi

Unit L3-E-1A & L3-E-1B,
Level 3, Enterprise 4,
Technology Park Malaysia,
57000 Bukit Jalil,
Kuala Lumpur

Hubungi Kami
Jom setia berhubung dengan kami

Langgan kami dan terima berita dan peristiwa terkini dari YAYASAN INOVASI MALAYSIA

Our time: 4:23am +08

Terima kasih kerana melayari laman web baru kami. Kami ingin maklum balas mengenai pengalaman anda untuk membantu kami menguruskan laman web kami dengan lebih baik untuk anda!