23 Nov 2021

(SIAP) Pertauliahan SI Apprentice

event-sosial-innovation-outreach

Mengenai Acara

Berdasarkan kadar pengangguran di Malaysia sebanyak 2.4 juga pada tahun 2020 dan dijangka meningkat pada tahun hadapan, MOSTI melihat program inovasi sosial sebagai platform aspirasi pelajar untuk mencipta peluang pekerjaan setelah tamat belajar (DOSM,2020).

Program semi-professional.

Dibawah program MySIAP, menyediakan program kokurikulum yang komprehensif untuk pembuat perubahan yang komited dan menangani masalah sosial, ekonomi dan persekitaran dengan efektif.

MySIAP akan memilih dan menyokong projek-projek inovasi sosial berdasarkan kepada rekabentuk projek yang jelas didalam menyokong inisiatif inovasi sosial di Malaysia.

Program ini menawarkan ko-kurikulum mingguan seperti coaching, mentoring, and seed funding dan menyediakan platform kepada inovator sosial untuk membangunkan projek yang berkemampuan untuk dilaksanakan di komuniti menepati kriteria S.M.A.R.T.

Penyertaan badan-badan korporat, academia dan NGO sebagai mentor kepada peserta.

Kongsi
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Penganjur
Yayasan Inovasi Malaysia (YIM)
Lokasi
-
Tarikh
23 Nov 2021
Masa
All Day

Lebih Hebahan

  Hubungi Kami

  Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan lebih maklumat mengenai akitiviti kami atau ingin bertanya mengenai potensi perkongsian atau kolaborasi, lengkapkan borang berikut dan kami akan menghubungi anda!

  Ditubuhkan sejak Oktober 2008, visi kami adalah untuk mendorong inovasi dan kreativiti di kalangan rakyat Malaysia, dengan menyasarkan kanak-kanak, belia, wanita, orang kurang upaya, masyarakat luar bandar dan organisasi bukan kerajaan.

  Lokasi

  Unit L3-E-1A & L3-E-1B,
  Level 3, Enterprise 4,
  Technology Park Malaysia,
  57000 Bukit Jalil,
  Kuala Lumpur

  Hubungi Kami
  Jom setia berhubung dengan kami

  Langgan kami dan terima berita dan peristiwa terkini dari YAYASAN INOVASI MALAYSIA