2019

Attia Baja Organik

Inovator

Ahmad Bin Rais Mohammed Saeed

Kisah Inovasi

Attia Baja Organik Asli merupakan produk inovasi yang diformulasi dengan teknik pembuatan dan kandungan bahan yang dapat membantu menambah kesuburan tanaman. Ia merupakan baja organik dari tinja haiwan yang diproses dengan bantuan mesin. Permintaan yang semakin meningkat membuatkan kapasiti pengeluaran perlu ditingkatkan disamping faktor keselamatan semasa operasi.

En. Ahmad menerima bantuan geran pembangunan inovasi daripada Yayasan Inovasi Malaysia (YIM) menerusi Program Mengarusperdanakan Inovasi Akar Umbi (MaGRIs) pada tahun 2019. Pembangunan inovasi dari segi bantuan pembelian mesin menjadikan proses pengeluaran yang dijalankan lebih tersusun dan bengkel baru akan dibina bagi melancarkan proses pengeluaran akan datang.

Peningkatan pengeluaran produk ini secara tidak langsung telah menambah bilangan stokis dan agen di seluruh negara sebanyak 58 stokis dan 142 agen.

Inovasi Berkaitan

Maaf, tiada inovasi dijumpai.

Hubungi Kami

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan lebih maklumat mengenai akitiviti kami atau ingin bertanya mengenai potensi perkongsian atau kolaborasi, lengkapkan borang berikut dan kami akan menghubungi anda!

Ditubuhkan sejak Oktober 2008, visi kami adalah untuk mendorong inovasi dan kreativiti di kalangan rakyat Malaysia, dengan menyasarkan kanak-kanak, belia, wanita, orang kurang upaya, masyarakat luar bandar dan organisasi bukan kerajaan.

Lokasi

Unit L3-E-1A & L3-E-1B,
Level 3, Enterprise 4,
Technology Park Malaysia,
57000 Bukit Jalil,
Kuala Lumpur

Hubungi Kami
Jom setia berhubung dengan kami

Langgan kami dan terima berita dan peristiwa terkini dari YAYASAN INOVASI MALAYSIA

Our time: 4:11am +08

Terima kasih kerana melayari laman web baru kami. Kami ingin maklum balas mengenai pengalaman anda untuk membantu kami menguruskan laman web kami dengan lebih baik untuk anda!