2016

D’banana Craft

Inovator

Asmawati @ Afsah Bt. Anifiah

Kisah Inovasi

D’Banana Craft merupakan sebuah inovasi perusahaan komuniti yang berasaskan pemindahan teknologi pembuatan kertas daripada batang pisang terbiar di kalangan komuniti-komuniti luar bandar. Dengan adanya teknologi pemprosesan batang pisang terbiar, persekitaran yang mesra alam dapat dikekalkan dan pendapatan tambahan turut dapat dihasilkan daripada penjualan kertas-kertas yang terhasil

Inovasi Berkaitan

Maaf, tiada inovasi dijumpai.

Hubungi Kami

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan lebih maklumat mengenai akitiviti kami atau ingin bertanya mengenai potensi perkongsian atau kolaborasi, lengkapkan borang berikut dan kami akan menghubungi anda!

Ditubuhkan sejak Oktober 2008, visi kami adalah untuk mendorong inovasi dan kreativiti di kalangan rakyat Malaysia, dengan menyasarkan kanak-kanak, belia, wanita, orang kurang upaya, masyarakat luar bandar dan organisasi bukan kerajaan.

Lokasi

Unit L3-E-1A & L3-E-1B,
Level 3, Enterprise 4,
Technology Park Malaysia,
57000 Bukit Jalil,
Kuala Lumpur

Hubungi Kami
Jom setia berhubung dengan kami

Langgan kami dan terima berita dan peristiwa terkini dari YAYASAN INOVASI MALAYSIA

Our time: 4:34pm +08

Terima kasih kerana melayari laman web baru kami. Kami ingin maklum balas mengenai pengalaman anda untuk membantu kami menguruskan laman web kami dengan lebih baik untuk anda!