2020

Foklic Trolly

Inovator

Marham bin Dollah Kanan

Kisah Inovasi

Inovasi ini dinamakan Forklift Trolley kerana berbentuk seperti sebuah trolli yang digunakan untuk membawa barang-barang. Pada sisi hadapannya terdapat Forklift yang berguna menggerakkan trolli naik dan turun. Gabungan Forklift dan Trolley menjadikan pengguna menguasai kerjaya dengan lebih mudah dan efisen. Proses pemindahan menggunakan troli biasa kebiasaannya boleh dipindahkan dari bawah ke satu aras sahaja. Inovasi ini boleh mengangkat barang ke aras lebih tinggi tanpa memerlukan pekerja yang ramai. Forklift Trolley Berjaya mengangkat bebanan sehingga 1.5M tinggi. Pergerakan hasil inovasi menggunakan kuasa bateri basah 12v dan boleh dicas semula

Inovasi Berkaitan

Maaf, tiada inovasi dijumpai.

Hubungi Kami

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan lebih maklumat mengenai akitiviti kami atau ingin bertanya mengenai potensi perkongsian atau kolaborasi, lengkapkan borang berikut dan kami akan menghubungi anda!

Ditubuhkan sejak Oktober 2008, visi kami adalah untuk mendorong inovasi dan kreativiti di kalangan rakyat Malaysia, dengan menyasarkan kanak-kanak, belia, wanita, orang kurang upaya, masyarakat luar bandar dan organisasi bukan kerajaan.

Lokasi

Unit L3-E-1A & L3-E-1B,
Level 3, Enterprise 4,
Technology Park Malaysia,
57000 Bukit Jalil,
Kuala Lumpur

Hubungi Kami
Jom setia berhubung dengan kami

Langgan kami dan terima berita dan peristiwa terkini dari YAYASAN INOVASI MALAYSIA

Our time: 4:46am +08

Terima kasih kerana melayari laman web baru kami. Kami ingin maklum balas mengenai pengalaman anda untuk membantu kami menguruskan laman web kami dengan lebih baik untuk anda!